Ce se ascunde în spatele infecțiilor tractului urinar

Sexul poate fi un factor important în apariția senzației de usturime

urinal-articol-ce-se-ascunde-in-spatele-infectiilor.jpg

Să urinezi după sex e extraordinar. Cel puțin în prevenirea infecțiilor tractului urinar (ITU).  

Probabil că ai crescut auzind “Nu te așeza unde e rece, s-ar putea să te îmbolnăvești acolo jos”. Dar frigul are puțin de-a face cu toate astea. Cercetările științifice au demonstrat că sexul este implicat în marea majoritate a cauzelor ITU, ceea ce îl face cel mai mare factor de risc pentru apariția senzației de usturime.

Și asta poate să îți taie tot cheful, nu-i așa? Fii fără griji. O vizită scurtă la toaletă și eviți toate simptomele inconfortabile ale ITU. Cum ar fi senzația de usturime din timpul urinării și mersul la toaletă de zeci de ori pe zi. Sună prea ușor ca să fie adevărat? Dar așa este! Adevărul gol-goluț.

Dar stai! Ce are de a face sexul cu infecțiile tractului urinar (ITU)?

Înainte de a renunța la toată lenjeria sexy și la întâlniri, hai să clarificăm relația dintre sex și ITU. După cum știi, în jurul anusului există bacterii. Acolo le este locul, ca parte organică a microflorei din intestinul nostru. Dar în timpul actului sexual, penisul sau vibratorul pot duce unele dintre aceste bacterii către intrarea în uretră, care se află fix deasupra vaginului. Și aceste bacterii, care sunt la locul lor în anus, nu sunt la fel de binevenite în uretra noastră, de unde se pot duce către vezica urinară și pot cauza infecții ale tractului urinar. De fapt, este vorba despre bacteria“bună” aflată în locul “rău”.

OK, înteleg asta. Dar ce are de-a face urinatul cu asta?

Acum că ai înțeles că bacteriile din anus nu au ce căuta în vezica urinară, e ușor de explicat cum ajută urinarea. Ghiciți? E simplu. Așa cum penisul poate aduce bacteriile în uretră, urinarea le poate spăla. La fel cum intrușii care încearcă să se cațere într-o conductă sunt îndepărtați de un șuvoi de apă. Câteva picături nu îi vor îndepărta pe intruși. Așa că ai grijă să fii întotdeauna hidratată, ca să poți îndepărta bacteriile.

Și dacă deja am simptome? Urinatul ajută?

Ajută, desigur. Pentru că urinatul îndepărtează intrușii, ți-aduci aminte? Dar dacă deja ai simptome, asta înseamnă că unele bacterii au intrat deja în uretră. În acest caz, ai avea nevoie de ajutor suplimentar ca să le poți îndepărta. Acum poți folosi Urinal Akut. O singură capsulă pe zi te ajută să scapi de disconfort și de senzația de usturime din tractul urinar inferior și, de asemenea, facilitează eliminarea bacteriilor, prin intermediul urinei. O modalitate simplă de a scăpa de problemele tractului urinar.

Urinal Akut are în compoziția sa extract foarte concentrat de merișor, Vitamina D și conține splinuță, care contribuie la funcționarea în limite normale a procesului de eliminare a urinei.

Infecție urinară – tot ce trebuie să știi, de la simptome la tratament

Infecție urinară – tot ce trebuie să știi, de la simptome la tratament

Senzatie de arsură la urinare, nevoia de a urina des, stare generală de disconfort? Nu ești singura care trece prin asta. Aproximativ 60% din femeile din lumea întreagă se confruntă cel puțin o dată în viață cu o infecție urinară. În multe cazuri, infecția urinară poate recidiva. De obicei, recidivele apar în decurs de trei luni de la infecția inițială, însă 80% din infecțiile urinare reprezintă reinfecții. Incidența infecțiilor urinare crește odată cu vârsta sau activitatea sexuală intensă, așa că află care sunt metodele de prevenție sau tratament.
Citește mai mult
Infecție urinară la copii

Infecție urinară la copii

Pentru că sunt fragili, copiii se confruntă cu o mulțime de afecțiuni în primii ani de viață. Infecțiile tractului urinar sunt frecvente, până la 8% dintre fete și 2% dintre băieți confruntându-se cu o astfel de infecție până la vârsta de 5 ani. Pentru că simptomele pot fi greu de observat la copii și pentru că netratate, infecțiile urinare pot duce la complicații, află tot ce trebuie să știi despre prevenție și tratament. Cu tratamentul potrivit, copilul tău ar trebui să înceapă să se simtă mai bine în doar câteva zile.
Citește mai mult
Sănătoasă din cap până-n picioare

Sănătoasă din cap până-n picioare

Știm că sănătatea este esențială. Ea determină fiecare lucru important din viața noastră: familia, relațiile, obiectivele și visurile noastre... Față de sănătate, orice altceva este pe planul doi.
Citește mai mult