Dărâmarea unui mit despre infecțiile de tract urinar

Descoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark

Infecțiile urinare nu sunt datorate răcelilor aparatului genital sau faptului că ne așezam pe suprafețe reci, ci unei bacterii (Escherichia Coli) și nu țin cont de sezon!

Majoritatea femeilor consideră că infecția urinară este datorată neglijenței, prostului obicei de a te așeza cu șezutul pe suprafețe reci. Nimic nu poate fi mai fals. Infecția urinară este datorată unei bacterii: Escherichia Coli. Aceasta poate fi dobândită din cauza neglijenței: de la toalete publice, piscine, lipsa unei igiene intime corecte și chiar în urma unui contact sexual.

Bacteria Escherichia Coli colonizează în mod normal intestinul gros și poate fi deci regăsită în fecale. Datorită faptului că aparatul genital feminin este plasat în apropierea aparatului excretor, printr-o igiena intimă precară sau incorectă, această bacterie poate trece foarte ușor în tractul urinar. Recomandăm femeilor ca igiena intima să înceapa întotdeauna dinspre aparatul genital înspre cel excretor și niciodată invers.

De asemenea, recomandăm igiena după fiecare scaun, fără însa a curața cu aceasta ocazie și aparatul genital. Astfel, bacteria Escherichia Coli nu va rămâne pe lenjeria intimă a femeii, de unde poate ajunge extrem de ușor în aparatul urinar. Un alt sfat este acela de a purta lenjerie intimă exclusiv de bumbac, evitând materialele de tip supraelastic.

Tratament vs. prevenire

Femeile care s-au confruntat cu infecții urinare știu cât de dureroase pot fi episoadele acute și ce stare de inconfort pot crea acestea. Acelora dintre dumneavoastră care doresc o soluție rapidă, eficientă, de încredere pentru a scăpa de o astfel de infecție urinară, le recomandam Urinal Akut. Creat special pentru a combate și a îndeparta bacteriile care se fixeaza pe tractul urinar, Urinal Akut susține sănătatea vezicii urinare și contribuie eficient la refacerea florei naturale. Recomandat ca adjuvant în tratamentul medicamentos, acesta ajuta la calmarea rapidă a durerilor, efectele sale benefice simțindu-se înca din prima zi de administrare. Oricât de indicate și utile ar fi antibioticele, în cazul tratarii infectiilor urinare s-a demonstrat ca ele reprezinta doar o soluție pe termen scurt. Dincolo de faptul că pot afecta ficatul și uneori chiar neutraliza bacterii pozitive din organismul nostru, antibioticele își dovedesc slăbiciunea mai ales în momentul în care afecțiunea recidivează. În acest caz, același remediu medicamentos se poate dovedi inutil, pentru că bacteriile devin mai puternice.

Celor care au devenit mai sensibile și care s-au confruntat în repetate rânduri cu astfel de infecții ale tractului urinar, le recomandăm o soluție preventivă: Urinal (în cele două forme ale sale, tablete sau pulbere solubilă: Urinal Hot Drink). Formula sa, bazată pe extract natural de merișor, oferă o protecție desăvârșita în fața bacteriilor sâcâitoare care afectează tractul urinar. Mai mult, pe termen lung, Urinal, pe lânga faptul că ridică un scut în fața bacteriilor patogene și scade șansele recidivelor acolo unde e cazul, elimina și chinul unui tratament medicamentos, despre care știm că nu este prea placut.

E mult mai lesne să previi decât să tratezi si, totodată, mult mai eficace. „Paza bună trece primejdia rea”, spune o vorbă din bătrâni. Iar femeile, în special cele afectate deja de aceste infecții urinare repetate, e bine să știe că acestea pot afecta chiar și sănătatea aparatului reproductiv, în sensul că o infecție urinară repetată rămasă netratată poate duce, în cele mai grave cazuri, chiar la sterilitate. Așadar, aveți acum la îndemâna atât varianta preventivă, cât și pe cea de tratament. E bine de știut, de asemenea, că doi litri de apa pe zi, evitarea amânarii urinarii și un aport de vitamina C care scade numărul de bacterii patogene din tractul urinar sunt doar câteva dintre acțiunile care scad simțitor riscul infectiilor urinare și al unei suferințe inutile.

Astfel, indiferent dacă suferiți sau nu de infecție urinară, e bine să știți că o puteți pune la respect ușor. Fie că vă concentrați pe prevenire alaturi de Urinal, fie că sunteți pe punctul de a elimina infecția cu ajutorul Urinal Akut, vă puteți păstra sau recupera ușor libertatea pe care v-o oferă sănătatea. O libertate care vă ofera ocazia de a vă bucura de viață și de a o trai din plin.

Recomandarea medicului

Infecțiile de tract urinar sunt frecvente, mai ales la femei, din cauza particularitaților anatomice ale acestora. În cazul în care prezentați febră (temperatură corporală depașeste 38 de grade Celsius), urinați frecvent, apare senzația imperioasă de a urina, urina este tulbure și are miros neplăcut, aveți dureri în etajul abdominal inferior, ar fi indicat să vă adresați medicului de familie pentru inițierea unui tratament adecvat și pentru a evita complicațiile ce pot apărea ca urmare a netratării infecțiilor de tract urinar.

Inapoi la articole

Sfatul specialistului
Urinal de la Idelyn
Numarul 1 in Romania pe piata suplimentelor alimentare destinate ingrijirii tractului urinar/prevenirii si tratarii infectiilor urinare

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)