PREVENŢIA - cea mai bună cale de a lupta împotriva infecţiilor urinare

Descoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark

Prevenirea vă scapă de neplăcerile cistitei și vă asigură o viață mai ușoară.

Vă vom oferi câteva sfaturi pentru o bună protecție împotriva infecțiilor urinare.

Cea mai bună cale de a preveni infecțiile urinare la tinerele fete și la femei este aceea de a respecta o bună igienă locală. Ștergeți-vă din față spre spate cu șervețele igienice după fiecare folosire a toaletei. Evitați, pe cât posibil, să utilizați în regiunea genitală deodorant parfumat, uleiuri sau spumă de baie, deoarece pot irita mucoasa uretrei. Dacă totuși doriți să folosiți un astfel de produs, asigurați-vă înainte de toate că nu este iritant și că are un pH neutru.

Hidratarea este importantă nu doar pentru prevenirea cistitei, ci ajută în general la o viață mai sănătoasă. Consumați cât mai multe lichide, cel puțin 1,5 litri pe zi; sucul de măceșe poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare.

Alegeți prezervativele lubrifiate care irită mai puțin zonele genitale. Educați-vă partenerul să respecte la rândul său o bună igienă a mâinilor și a organelor genitale înainte de a face dragoste. Urinați după un raport sexual, pentru a elimina germenii. În timpul contactului sexual, aplicați suficient lubrifiant. Evitați utilizarea unei diafragme ca metodă contraceptivă; aceasta favorizează apariția infecțiilor urinare prin comprimarea uretrei. Astfel, apare un obstacol în eliminarea urinei și uretra se poate suprainfecta (la fel și vezica urinară). Consultați medicul de familie pentru a găsi o altă metodă contraceptivă.

Urinați atunci când simțiți că este nevoie, fără să vă abțineți. Atunci când aveți nevoie la toaletă, mergeți fără să mai amânați. Cu cât microbii stau mai puțin în vezica dumneavoastră, cu atât mai bine. Nu utilizați foarte des hârtia igienică colorată, spumantul de baie, săpunul parfumat, dușurile intravaginale, deodorantele feminine, tampoanele de uz intern și șervețelele deodorante.

Evitați folosirea detergenților și a înălbitorilor puternici atunci când vă spălați hainele.

În timpul ciclului menstrual, schimbați tamponul de cel puțin două ori pe zi, pentru a nu infecta zona și a o păstra cât mai curată și ferită de microbi.

Pe lângă sfaturile de mai sus, vă recomandăm să consumați zilnic Urinal HOT DRINK. Consumul de Urinal HOT DRINK contribuie la menținerea sănătății tractului urinar și ajută la prevenirea instalării bacteriilor în pereții tractului urinar și implicit la desprinderea bacteriilor fixate.

Idei sanatoase

- Ceaiul de mătase de porumb și de codițe de cireșe, deși neplăcut la gust, are efecte benefice în combaterea infecțiilor urinare.
- În fiecare dimineață, pe stomacul gol, consumați aproximativ 1-1,3 litri de apă plată sau de izvor, pentru detoxifierea organismului.
- Frunzele de afin, merișorul, strugurii-ursului, cimbrul și cimbrișorul reprezintă plante cu puternic efect antiinfecțios.

Inapoi la articole

Sfatul specialistului
Urinal de la Idelyn
Numarul 1 in Romania pe piata suplimentelor alimentare destinate ingrijirii tractului urinar/prevenirii si tratarii infectiilor urinare

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)