Infecţiile tractului urinar sunt afecţiuni normale, discrete uneori, întrucât pot fi greu de depistat, dar care reprezintă o ameninţare serioasă pentru rinichi. Infecţiile tractului urinar iau naştere atunci când microorganismele se instalează şi se răspândesc în aparatul urinar – potrivit specialiştilor, 85% din numărul infecţiilor urinare este provocat de bacteria Escherichia coli.

Neplăcutele şi dureroasele infecţii ale tractului urinar se numără printre cele mai frecvente boli care afectează populaţia. Mai mult decât atât, ele pot recidiva sau pot lua chiar forme cronice. Infecţiile cronice duc la incontinenţă (eliminarea involuntară de urină) sau insuficienţă renală. Cele mai afectate persoane sunt femeile de orice vârstă (peste 80%), datorită particularităţilor anatomice ale tractului urinar.

Infecţia urinară e una din cele mai sâcâitoare şi insistente afecţiuni. Se poate spune că este și extrem de părtinitoare. Au facut o adevărată pasiune pentru femei, deşi, ele nu par să-i poarte aceleaşi gânduri. Un duşman declarat al multor femei, infecţia urinară nu se lasă cu una cu două. Constanţa cu care apare şi reapare este, de-a dreptul, enervantă. Nu-i de ajuns că femeile trebuie să tolereze bărbaţii care nu-şi pun niciodată hainele în şifonier sau pe cei care fac acrobaţii prin şantiere şi simt nevoia să fluiere ca să nu treacă neobservaţi. Trebuie să aibă de-a face şi cu afecţiunile tractului urinar.

Descoperă eWalmark cel mai simplu magazin de la Walmark

Partea cea mai supărătoare e că poate apărea exact când te aştepţi mai puţin. Poţi să ajungi cu ea acasă de la piscină, de la o toaletă publică, de la saună... În timpul verii, bazinele murdare, petrecerea unui timp îndelungat în pişcine sau cu slipul ud pot creşte riscul de infecţie. Alte situaţii care favorizează apariţia frecventă a infecţiilor sunt şi litiaza renala (calculii), tulburarile în evacuarea urinei (stază urinară întâlnită şi în sarcină, obstacole pe traiectul căilor urinare), refluxul vezico-ureteral, infecţiile genitale. Şi ca tacâmul să fie complet până şi contactul sexual poate duce la infectarea tractului, dacă igiena de dinainte şi de după nu e făcută conştiincios.

Cistita este un termen hiperuzitat în special de tinerele care sunt învăţate de mame sau bunici că orice durere în zona pelviană este o cistită. De multe ori, tratamentul este administrat în consecinţă, acasă şi din proprie iniţiativă fără a se confrunta un doctor, fără a se verifica dacă cistita este cu adevărat sau nu cauza disconfortului.

Simptome generale ale infecţiilor tractului urinar

  • Urinări frecvente şi dureroase
  • Discomfort şi usturimi locale
  • Durere în abdomenul inferior sau în regiunea lombară
Cele mai expuse femei care pot dezvolta infecţii ale tractului urinar:
  • Femeile cu infecţii vaginale
  • Femeile cu o igienă intimă insuficientă sau exagerată
  • Femeile însărcinate
  • Fumătoarele – radicalii liberi care se regăsesc în tutun ajută la instalarea bacteriilor
  • Femeile aflate la menopauză – motivul este determinat de reducerea numărului de estrogeni prezenţi în organism ce conduc la subţierea mucoasei vaginale persoane suferind de diabet sau boli neurologice

Merişorul – soluţia naturală

Un ajutor eficient în infecţiile tractului urinar îl reprezintă produsele naturale pe bază de merişor. Este cunoscut faptul că fructele de merişor constituie cea mai puternică sursă de antioxidanţi datorită conţinutului bogat în vitamine, bioflavonoide şi acizi organici, care au un efect benefic asupra tractului urinar.

Sfatul specialistului
Urinal de la Idelyn
Numarul 1 in Romania pe piata suplimentelor alimentare destinate ingrijirii tractului urinar/prevenirii si tratarii infectiilor urinare

Comenzi și sfaturi la 0800 800 279 (apel gratuit)
sau 021 211 2134 (tarif normal)